sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kevyitä kuiduilla kuvioituja silkkihuivejaNeulanhaltijan kotoa löytyy asustehuiveja yksi jos toinenkin. Yhdet eniten käytetyistä huiveista ovat nämä silkkisifonkihuivit, joihin koristelu on tehty ompelukoneella kirjoen. Silkkihuivien kuvioinnissa Neulanhaltija on hyödyntänyt villa- ja silkkikuituja sekä erinäisiä tilkkuja. Huiveja on valmistunut itselle ja sukulaisille ihan kiitettävästi.

Kaikkien huivien materiaali on mattapintaista silkkisifonkia. Ruskea huivi on työstetty kuvioinnin lisäksi värjäämällä se myttyyn solmittuna sipulinkuorilla.


Tässä huivissa silkkisifonkiin on yhdistetty koneparsintatekniikalla sipulinkuorilla värjättyjä raakasilkkitilkkuja.Valkoinen huivi on kuvioitu merinovillahahtuvalla. Merinovillahahtuva on ensin pyöritelty sormin pyöryläksi ja sitten pyörylät on kiinnitetty sifonkiin koneparsintatekniikalla. Koneparsintatekniikka on näissä kuvioinneissa ihan ehdoton. Tekniikasta on ohjeistus tuolla sivupalkissa kohdan "ompelukonekirjonta alla".


Ruskeassa huivissa sifonkiin on yhdistetty koneparsinnalla viljeltyä ja vapaata silkkikuitua. Neulanhaltija on ostanut kuidut verkkokaupasta: Silkkikauppa.fi.Galleria Satu Itäpää esittelee useampia tällä tekniikalla työstettyjä taidetekstiilejä, joten sieltä kannattaa käydä katsastamassa kuvia, jos tämä tekniikka kiinnostaa.

Näiden silkkihuivien valmistustekniikka on nopea ja lopputulos on usein hyvin elegantti. Neulanhaltija suositteleekin lukijoilleen vastaavanlaisien huivien valmistusta vaikkapa joululahjoiksi. Aikaa näiden valmistukseen ei mene kuin pieni hetki. Mutta saaja on varmasti uudesta asusteesta mielissään.

2 kommenttia:

  1. myyjäishumusta palannut KLINIKA+ ihan myyty näihin! Onko ohutta silkkiä vaikea ommella koneella? Käytätkö kehystä vai onko muita vinkkejä?

    VastaaPoista
  2. Ohuen ohutta silkkiä on ihan yhtä helppo ommella kuin mitä tahanssa kangasta. Neula kannattaa vaihtaa koneeseen kuitenkin uudeksi ja teräväksi, jotta työskentely on mukavaa. Käytin itse näissä kirjontakehystä aluksi, mutta jätin sen sittemmin pois koska se saataa kiristettässä siirtää herkän silkkisifongin lankoja. Sifongista vain tiukka ote ja kone pörräämään ; )

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!