tiistai 13. joulukuuta 2011

Pikkukirjanen, puupalikoita ja pilttiä


Tässä päivityksessä Neulanhaltija esittelee vielä pari pientä joululahjaideaa, jotka ennättävät vielä hyvin pukinkonttiinkin. 

Ensimmäisenä ideana on tämä helpohko valmiskirjan tuunaus idea, jossa ei tarvita muuta kuin liimaa ja kangasta, huopaa tai paperia. Lapsen piirroskin käy mitä parhaiten. Neulanhaltijan esimerkki kirjasessa on valmis kierrevihko, jonka kansiin on liimattu konekirjottu huopalevy. 


Liimauksesta tulee siisti kun antaa pensselillä levitellyn liiman ensin hieman kuivahtaa ja sitten silittää silitysraudalla kankaan tai muun päällystysmateriaalin kiinni liimaan. Tällöin kangas ei tahriudu ja liima levittyy tasaisesti. Tätä liimaustekniikkaa Neulanhaltija käyttää myös itse sitomissaan kangaspäällysteisissä kirjoissa ja alla esitellyssä muistipelissä.Tässä muutama aika taaksepäin Neulanhaltija askarteli lastensa kanssa ystäville lahjoiksi muistipelejä kangastilkuista ja puunapeista.  Pelit olivat todella tykättyjä aivojumppavälineitä ja erittäin hyviä väri ja materiaaliharjotteita.


Puunappeihin (joita Neulanhaltija oli ostanut ison pussillisen jostain askarteluliikkeestä muutamalla eurolla) liimattiin erikeepperillä kangastilkkuja kaksi kutakin lajia. Liimaus suoritettiin samalla tavoin kuin tuossa yllä esitellyssä ideakirjasessa.


Jos puunappeja ei löydy varastoista, mutta kotona on soseikäinen, niin soseprkkien kannet ovat myös kelpokamaa muistipeliin. Silloin tosin sen silitysvinkin voi unohtaa!

Neulanhaltijan kotona on joulua juhlittu joskus Pilttipurkkien kansilla koristellun kuusenkin ympärillä. Kuusesta tuli itseasiassa aika mukava ja koristeetkin kestivät silloisen alle yksivuotiaan maailmantutkijan näpeissä hyvin.


... Joulupuu on rakennettu...
4 kommenttia:

 1. Loistava idea tuo muistipeli! Tuon haluan ehdottomasti tehdä lahjaksi, joten pitääpä ruveta etsiskelemään sopivia palikoita, kun pilttipurkkeja ei meiltä löydy..
  Ja kiitos myös liimausvinkistä, ei ole koskaan tullut mieleen, että liimattavaa matskua voisi silittää.

  VastaaPoista
 2. Kiva, että ideavakastani taas löytyi jotain mieleistä. Nämä nopeasti toteutettavat uniikit kirjaset ja muistipelit ovat myös kivoja pikkulahjoja esim lasten kerho- tai päiväkotitädeille, opettajille ja vaikka työnantajallekin sen jokavuotisen suklaarasian ja jouluhyasintin asemasta.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kuusi! Meilläkin on purkkien kansista tehty muistipeli. Pilttipiiri-lehdessä oli reilu vuosi sitten valmiit kuvat muistipeliin, askarreltiin lasten kanssa.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että pilttipurkkien kauniit ruutukannet olivat päässeet teilläkin jatkojalostukseen ; )

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!