perjantai 9. joulukuuta 2011

Tuikkukupista ruusukkeeksi kuuseen, sormeen tai servetiin


Eipä Neulanhaltija arvannut eilen, että tämänkin päivän ideassa tarvitaan tuikkukuppeja, mutta näin siinä pääsi taas tapahtumaan. Neulanhaltijan askartelukaverina oli tänään pian 5-vuotta täyttävä kimalluksesta pitävä tyttönen. Jouluksi piti kuulemma äidille ja ystävälle saada jotain pientä ja kaunista lahjapakettiin. Hetken mietinnän jälkeen Neulanhaltija pyöritteli käsissään tuikkukippokukkasen prototyypin, josta kaikessa pienuudessaan olisi iloa monelle. Se voisi koristaa niin sormea, rintapieltä, juhlapöydän serviettiä tai joulukuusta.


Työstimme tyttösen ja Neulanhaltijan omien poikien kanssa sitten tuikkukippokukkia oikein urakalla.  Yhteen ruusukkeeseen tarvittiin 8 cm piippurssia ja kolme tyhjää tuikkukippoa sekä sakset ja pieni loraus liimaa.


Ensin tuikkukippo leikattiin viisi tai kuusi säteiseksi. Sitten säteet taiteltiin kukan terälehden muotoon.


Kukkanen taiteltiin kuperaksi ja pohjaan pistettiin saksilla piemet reijät, joista piippurassi pujotettiin renkaaksi. Piippurassin päät solmittiin kieputtamalla ne toisensa ympäri kukan sisäpuolella.


Sitten leikattiin kahden tuikkukupin reunat irti ja niistä pyöriteltiin ruusuke kukan sisälle.


Pikku kädet pystyivät vaivatta valmistamaan ruusukkeen täysin itsenäisesti.


Ruusuke liimattiin kukan sisälle.


Kukkia syntyikin kuin sieniä sateella, sillä tuikkukippojakin oli varastossa iso kassillinen. Vain mielikuvitus on rajana mihin kaikkeen näitä kukkasia voisikaan käyttää.


Seuraavissa päivityksissä on tulossa kavalkadi Neulanhaltijan joulukuusen koristeista. Neulanhaltijalla on nimittäin tapana koristella joka vuosi kuusi erilaisilla koristeilla. Tähän asti kaikki koristeet ovat olleet valko-hopeisia nauhoja lukuunottamatta itsetehtyjä, mutta jonain laiskana jouluna kuuseen voi päätyä kaupankin koristeita tai sitten nykyiset koristeet alkavat uuden kierron ; ) Tänä vuonna joulukoristelun teemana on muuten paperi...


10 kommenttia:

 1. What a marvelous idea!

  VastaaPoista
 2. Thanks! It´s nice to know that you have find my ideas even if it´s in Finnish!!! Everyone is wellcome here, hope you enjoy thise ideas later too!

  VastaaPoista
 3. Hei Satu! Tämä on ihan mahtava idea! Saanko esitellä tämän ideasi kuvien ja linkin kera Askartelupaja & Kierrätyspuoti Tiltaltin asiakkaille blogissamme (tiltaltti.blogspot.com) ja Facebookissa (www.facebook.com/tiltaltti)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! Tuikkuruusuke-idea on täysin omaa designiani, joten jos se mainitaan selkeästi, niin totta vie, ohjetta saa jakaa. Laitan sinulle vielä asiasta henk.koht. meiliä.

   Poista
 4. Kiitos kovasti! Tässä vielä linkki juttuun: http://tiltaltti.blogspot.fi/2012/09/tuikkukipot-hyotykayttoon.html

  VastaaPoista
 5. Mahtavia!!!!!!!! Pakko oli tehdä heti itsellekin malliruusuke.

  VastaaPoista
 6. Loisto idea, tykkään kaikesta kierrätysaskartelusta ja kun tulos on vielä näin upea ja tekotapa helppo niin johan näitä ruusuja alkaa syntyä kunhan vain löydän sen kassin missä näitä tuikkukippoja säilytän

  VastaaPoista
 7. Tuikkukippojen keräys on hyvällä mallilla, kohta pääsen kokeilemaan näiden tekoa nuorten kanssa. Tosi kiva ohje!

  VastaaPoista
 8. Jos tuo onnistuu lapsilta, onnistunee myös Seniorikerholaisilta...Tuikkukippojen keruu täytyy vaan aloittaa! Pitänee alkaa taas sytytellä noita perinteisiä tuikkuja PartyLitetuikkujen sijaan...

  Kiitos loistavista ideoistasi, Neulanhaltija!!!

  VastaaPoista
 9. Tämä postaus on saanut varmaan eniten huomiota postauksistani. Sitä on kiitelty ja esitelty useissa FG sivuissa ja täälläkin käyty monen monta kertaa postausta lukemassa. Kiva, että ex-tempore keksin näin tykätyn idean.

  Tämä tuikkukippoaskartelu sopii tosiaan kaikille askartelijoille ihan lapsesta vaariin ja muoriin.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!