keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kettinkikoruja, koristeita ja kaaosta


Miten tässä taas näin kävi? Jouluun on enää muutamia päiviä ja Neulanhaltijalla olisi tänne blogattavia joulujuttuja vaikka kuinka, pakko vissiin suosiosta siirtää osa ideoista ensivuoteen. Tuleehan se joulu sittenkin...


Tässä kuitenkin vielä muutama huovutusjuttu niille lukijoille, joille huovutus on mieluista. Sitten Neulanhaltija vaihtaakin idea-aiheet taas muihin tekniikoihin. Tämän huoparenkaista kootun kettinkikranssin Neulanhaltija työsti eri sesonkeihin muunneltavaksi. Huopapalloista aukileikatut kukat ovat irralliset ja niiden tilalle voi vaihtaa vaikka mitä pientä koristetta.


Tämän huopakorun valmistusmenetelmä on kettinkikranssin kanssa sama. Lampaanvillasta pyöritellään sormin renkuloita toinen toisensa sisään, niitä samalla veden kanssa huovuttaen.Tällä kettinkitekniikalla valmistui kranssin ja korujen ohella myös sukkelasti erinäisiä kahleita ja käsirautoja lasten poliisileikkeihin.


Neulanhaltijan ekaluokkalainen poika innostui näistä kettingeistä niin, että nyt jouluksi työstyi useita metrejä kettinkiä. Kettinki valmistettiin paperista, koska se on tämän joulun koristeluteemamme.


Koska yleensä blogeissa esitellään kauniita koteja ja hyvin stailattuja interjöörejä, niin laitanpa tähän vaihteeksi kuvan miltä Neulanhaltijan kotona näyttää silloin kun äiti askartelee isompien lasten kanssa pienemmän leikkiessä omia leikkejään tuossa askartelupöydän ääressä...


No, olen joskus kuullut sanonnan, että "Luovan ihmisen kaaoksen sietokyky on yleensä hyvä"... Hmmmm...

1 kommentti:

  1. Kiitos sekasotkukuvista. Lohduttaa melkoisesti luovassa kaaoksessa (sekä lasten kera että ilman) elävää :D
    Huopakettingit ovat makeita sekä leikkeihin että koristeiksi!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!