torstai 8. joulukuuta 2011

neulatyynysormus


Kyllä Neulanhaltija perheineen osaa huovuttaa muutakin kuin palloja, mutta koska pallo on yksinkertaisuudessaan niin monikäyttöinen muoto, näytän tässä päivityksessä taasen yhden joululahjaidean, jossa huopapalloa on hyödynnetty.


Tänä jouluna muutama käsityötä harrastava Neulanhaltjan ystävä saa pikkulahjaksi neulatyynysormuksen, jossa huopapallo on yhdistetty tuikkukuppiin. Nopea, helppo joululahja, joka varmasti onnistuu pikkulapsiltakin.


Sormukseen tarvitaan siis 1 kovaksihuovutettu huopapallo, tuikkukuppi ja kuminauhaa. Kuminauhana Neulanhaltija käytti hopeanväristä pyöreää kuminauhaa, jota saa ostaa nappi- ja nippelikaupoista.


Jos huovutus ei natsaa, niin sormuksen neulatyynyosuuden voi työstää myös kankaasta ja vanusta.


Neulatyyny liimattiin tuikkukuppiin, johon on ensin kiinitetty kuminauha ihan perinteisesti solmimalla. Kuminauhan vaatimat pujotusreijät valmistuvat tuikkukuppiin ihan vaikka neulepuikolla painaen. Tuikkukuppi on niin pehmeää materiaali, että reikä syntyy jo kevyellä painamisella.


Mukavaa joulun aikaa!

5 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Täytyypä yritti väkertää tuollainen anopille :)

  VastaaPoista
 2. Niin, joskus ja itseasiassa aika usein parhaat lahjaideat ovat aika yksinkertaisia, edullisia ja helposti toteutettavissa... Kiva, että bongasit tästä anopille piikiteltävää ; )

  VastaaPoista
 3. Hei, ihastuin runoosi niin, että luin koko blogin yhdeltä istumalta. Ihania käsityöideoita myös, mutta tuo runo on vaan niin osuva!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Liina! Neulanhaltija on ollut nuoruudestaan asti pöytälaatikkorunoilija ja omia käsin kirjoitettuja runokirjoja on hyllyssä muutama. Ajatus olisi keväämmällä linkittää tänne runojani ja ajatelmiani, sillä niissäkin monissa on käsityöläisen ja tavallisen äidin ja naisen arjen kaikuja.

  Tässä "Olen tavallinen" - ajatelmassa tulee hyvin esiin omasta mielestäni tämän ajan ongelma. Ihmisten pitäsi olla jotenkin erityisiä ollakseen jotain, tavallisuus mielletään jollain tasolla epäonnistumiseksi ja elämän hallinnan heikkoudeksi. Itse olen ennemminkin sitä mieltä, että kun uskalsin myöntää olevani ihan tavallinen, elämäni muuttui paljon mukavammaksi ja kotoisammaksi. Minä kelpaan tälläisenä niille , jotka uskaltavat myöskin olla ihan tavallisia. Muiden annan elää omaa erityistä loistavasti järjestettyä elämäänsä omalla tahollaan.

  VastaaPoista
 5. Yhdyn Liinan kommenttiin. Olen lukenut tuon runon monta kertaa täällä sivulla vieraillessani. Sopii myös meikäläisen arkeen.
  Neulatyynyidea on myös ihana!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!