sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Origameja ja banaanikakkuaEilinen päivä sujahti mukavasti paperiorigamien kanssa askarellessa. Neulanhaltija opiskeli jouluisten origamikoristeiden tekoa Lahden Velmassa. Kolmen tunnin kurssin aikana syntyi kierrätyspaperista yksi joulupallo, kaksi vekkiaurinkoa ja puolikas origamikukkapallo. 


Origamitaitteluissa Neulanhaltija käytti Lahden kalusteliike Vepsäläisen muuttomyynnistä löytämiensä vanhojen somistekirjojen sivuja ja vanhoja opetusmonisteita. Yhden vanhan kirjan nimi oli osuvasti Toinen Mahdollisuus ( kirj. Gheorghiu), joten kirja sai nyt toisen mahdollisuutensa Neulanhaltijan näpeissä.


Tässä kuvassa Neulanhaltijan vekatusta paperista työstämät paperiset vekkiauringot.


Origamikukkapallon Neulanhaltija työsti täysin Taito Group:in ohjeiden mukaan. Kukkapallon mallin lähtökohtana oli Japanilainen Kusudama -kukka.


Kukkapallo työstyi 12 paperikukasta. Kukissa Neulanhaltija hyödynsi  vanhoja aikansa eläneitä opetusmonisteita. Monisteiden tekstipuoli jäi kukan terälehtien sisäpuolelle piiloon. Kukkapallon kukissa oli 5 terälehteä, mutta iltapuhteina Neulanhaltija työsti vielä kuudella terälehdellä muutaman irrallisen kukkasen vaikkapa tulevaa itsenäisyyspäiväkattausta varten.


Puolikas kukkapallo on kaunis seinä- tai ikkunakoriste.


Kokonainen kukkapallo näyttää kauniilta vapaasti roikkuen esiemerkiksi ovensuussa.


Paperitaitteluiden ohessa maistui Neulanhaltijan omalla reseptillä valmistettu banaanikakku. Laitan tähän postaukseen siihen ohjeenkin, sillä perjantain kyläpaikassamme, jonne Neulanhaltija vei yhden kakun tuliaiseksi, sitä kehuttiin kovasti. Banaanikakku on erittäin täyteläinen kuivakakku ja se säilyy todella pitkään maukkaana.


Tässä vielä kirjansivuista taiteltu koristepallo. ( Malli: Johanna Ruohonen).

Neulanhaltijan Banaanikakku  

(2 kakkua tai yksi kakku ja pellillinen muffineja)

6 kananmunaa
3,5 dl sokeria
2 dl kermaa
200g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl ruisjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
5 banaania

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään sulatettu jäähtynyt rasva ja kerma. Lisätään toisiinsa sekoitetut jauhot ja mausteet varovasti banaanisurvoksen kanssa taikinaan.

Taikina kauhotaan kauhalla voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Paistetaan tunti 175 C.

Kakku maistuu parhaalta vasta seuraavan päivänä. Säilytä kakkua kylmässä. Toisen kakun voi vaikkapa pakastaa tai antaa joulutervehdyksenä ystävälle.

6 kommenttia:

 1. Origamien taittelu on tosi rauhoittavaa. Kellastuneet kirjansivut mustine kirjaimineen näyttävät todella kauniilta origamissa.

  VastaaPoista
 2. Juu, Neulanhaltijakin aisti origamitaitteluita tehdessään harrataan tunnelman. Origamien teko on upeaa joulunodotuspuuhaa, jossa voi ihan oikeasti hiljentyä ajatustensa kanssa!!!

  VastaaPoista
 3. Maukas kakku! Ruisjauho oli tosi hyvä lisä banaanikakussa! Rapea ja rouheinen, voisi jopa sanoa terveellisen oloinen kakku! Kiitos reseptistä!

  Ja kiva blogi ylipäätään. Aika erilainen kuin muut käsityöblogit joita olen lukenut. Kuvasi ja käsityösi ovat aina kauniin huoliteltuja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista: )

  Banaanikakku on yksi minunkin ja perheeni suosikeista. Ruisjauhot ovat meidän perheen leivonnassa aina läsnä, niitä lisäämällä todella tuntuu kuin saisi herkutteluistaan puolet anteeksi ; )

  VastaaPoista
 5. OLIPAS IHANA ORIGAMIKUKKA!!!
  AIJON HET KOKEELLA, KIITOS!!!

  VastaaPoista
 6. Kiva, että löytyi mieleistä ideaa! Origamien katselu ovat mitä parhainta sielun lepoa ja tekeminen ihastuttavaa näpräämistä! Tervetuloa blogin lukijaksi!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!